Mikuś Bakomy czyli pyszny deser mleczny do kieszonki o smaku karmelowym. Chyba przekonała mnie do niego jego słona nuta i ‚chropowata’ konsystencja. Moim zdaniem najlepiej spożyć schłodzonego Mikusia od razu po wyjęciu z lodówki (producent napisał na opakowaniu – najlepiej spożyć do 4 godzin po wyjęciu z lodówki). Na stronie Bakomy znalazłam informację, że: Zakrętka pozwala zamknąć tubkę i zostawić sobie trochę pyszności na później… Jednak nie słyszeliśmy nigdy o takim przypadku. Wierzę :D Po przyssaniu się do plastikowego dzióbka nikt nie myśli o zakrętce. POLECAM!

SMAKI: karmelowy, czekoladowy (nie smakował mi)

PRODUCENT: Maitres Laitiers du Cotentin, Sottevast

MARKA: Bakoma Sp. z o.o.

CENA: ok. 2,20zł

SKLEPY: na pewno jest w Tesco, Piotrze i Pawle

fot. www.e-piotripawel.pl

Reklamy